Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z czekoladą i gruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
czekolada 2 opakowania
cukier puder do smaku
gruszka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z czekoladą i gruszką

Gruszki myjemy obieramy i kroimy w kawałki. Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy cukrem pudrem. Z gotowego wycinamy kwadraty ok 7 cm. Do każdego kawałka wkładamy po dwie kostki czekolady oraz kawałek gruszki. Zlepiamy boczki. Ciasto pieczemy ok 20 min w temp. 180\'C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.02.2014 23:20
smaczne rożki
olkaaa 14.11.2013 10:06
ciekawa propozycja
RenataZ-et 04.08.2012 17:18
pychotki
danusia19671 16.05.2012 18:40
Super rożki
ilka_86 26.11.2011 19:07
pyszne
Gosia32
Gosia32 11.05.2011 08:20
mniam;]
Goya 28.02.2011 19:41
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak