Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier puder do smaku
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy francuskie

Ciasto francuskie rozwinąć i posypać cukrem pudrem. Następnie wyciąć paski o grubości ok 3 cm. Paski włożyć do pieca i piec ok15 min w temp. 180\'C. Gotowe posypać obficie cukrem pudrem i polać czekoladą. Odkładać na talerzyk by czekolada zgęstniała. Gotowe można podać same lub z deserem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.11.2013 13:27
ciekawa propozycja
Kasia36 09.10.2013 22:44
Ciekawy deser
czekoladka_m 20.08.2013 15:00
Ja zawsze je robię na słono, ale na słodko wyglądają jeszcze lepiej:)
RenataZ-et 17.06.2013 21:21
szybko i pysznie
MAR3STA 06.12.2010 15:00
nigdy takich nie robiłam, ale na pewno są wspaniałe!
radek305
radek305 05.12.2010 21:13
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak