Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

płucka umyc,i ugotować do miękości . Po przestygnięciu przekrecić przez maszynkę do mielenia mięsa (małe dziurki) Na patelnię wlac 6 łyzek oleju ,posiekaną w kostkę cebule ,czosnek, lekko zrumienić,dodać zmielone mięso ,doprawić sola wegetą i pozostałymi przyprawami .
wszystko podsmażyć przez około 5 min.odstawic do przestygnięcia .Na patelnię dać kapuste kiszoną wlać 2 łyzki oleju, podlać wodą ,nakryc pokrywka i smażyć do miękkości . Po przestygnięciu drobno posiekać kapustę,połączyć z farszem dokladnie wymieszać robić pierogi.
Gotowac w osolonej wodzie ,przestudzić .Pierogi podsmażyć na rumiano z obu stron.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Margo1

    nigdy nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Margo1

    nigdy nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !