Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z płucek wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg plucek 1 kg
przyprawa uniwersalna 1 Lyzeczka
pieprz prawdziwy prymat 0,5 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki
cebula 10 dag
sól 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1,5 łyżeczki
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyzeczka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 lyzeczki
olej do smażenia 9 łyzek
kapusta biała dag 35

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z płucek wieprzowych

płucka umyc,i ugotować do miękości . Po przestygnięciu przekrecić przez maszynkę do mielenia mięsa (małe dziurki) Na patelnię wlac 6 łyzek oleju ,posiekaną w kostkę cebule ,czosnek, lekko zrumienić,dodać zmielone mięso ,doprawić sola wegetą i pozostałymi przyprawami .
wszystko podsmażyć przez około 5 min.odstawic do przestygnięcia .Na patelnię dać kapuste kiszoną wlać 2 łyzki oleju, podlać wodą ,nakryc pokrywka i smażyć do miękkości . Po przestygnięciu drobno posiekać kapustę,połączyć z farszem dokladnie wymieszać robić pierogi.
Gotowac w osolonej wodzie ,przestudzić .Pierogi podsmażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.10.2012 16:51
nigdy nie jadłam
Margo1 10.10.2012 16:51
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak