Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pulpetowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
mrożona fasolka szparagowa 1/2 opakowania
pieprz, sól do smaku
białko 3 szt
bułka tarta pikantna 2 łyżki
posiekana pietruszka w/g uznania
bulion 2 l
warzywa mrożone 1/2 zupa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pulpetowa

Do mięsa dodać białka,bułkę tartą,sól,pieprz i wyrobić , uformować małe pulpeciki.Mrożone warzywa gotować na wywarze do miękkosci i pod koniec gotowania wrzucić pulpety i pogotować z 5 min.Zupę udekorować posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 11.12.2010 22:42
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak