Sposób przygotowania

Herbatę zalewam niewielka ilością wrzątku, zostawiam do wystygnięcia. Rybę myję, oprószam solą i pieprzem, wkładam to torebki strunowej i wlewam do niej herbatę, łącznie z fusami, odkładam do lodówki na noc. Następnego dnia wyjmuje rybę z marynaty i układam w parowarze. Paruję ok 25 min. Przed podaniem jeśli ktoś lubi można skropić rybę odrobiną soku z cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Nie wpadłabym na zamarynowanie ryby w herbacie...oryginalny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super pomysł musi mieć ciekawy aromat
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !