Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
cukier żelujący 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowy

Owoce umyłam, pozbawiłam pestek, pokroiłam w kostkę, włożyłam do garnka i wymieszałam z cukrem żelującym. Całość gotowałam ok 5 min od momentu zagotowania, delikatnie mieszając. Gorący dżem włożyłam do wyparzonych słoiczków. Wg instrukcji powinno się takie gorące słoiki postawić do góry dnem i to wszystko, ale ponieważ jestem osobą nieufną jeśli o wszelkie przetwory chodzi, pasteryzowałam słoiki ok 10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 29.10.2012 19:09
Pysznie się prezentuje :)
malcik111 24.05.2012 14:11
wygląda świetnie
Zoso 09.04.2011 22:13
super na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak