Sposób przygotowania

Owoce umyłam, pozbawiłam pestek, pokroiłam w kostkę, włożyłam do garnka i wymieszałam z cukrem żelującym. Całość gotowałam ok 5 min od momentu zagotowania, delikatnie mieszając. Gorący dżem włożyłam do wyparzonych słoiczków. Wg instrukcji powinno się takie gorące słoiki postawić do góry dnem i to wszystko, ale ponieważ jestem osobą nieufną jeśli o wszelkie przetwory chodzi, pasteryzowałam słoiki ok 10min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super na śniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Pysznie się prezentuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !