Sposób przygotowania

Każdą pierś kroimy na pół, oprószamy mąką, obsmażamy w rondlu na rozgrzanym oleju,aż się zrumieni. Wlewamy bulion, przykrywamy i dusimy 20min. Cebulę obieramy i siekamy, marchewke myjemy, obieramy i tniemy na plasterki. Brokuł dzielimy na różyczki, płuczemy zimną wodą. Po 10 min. duszenia mięsa, wkładamy do rondla cebulę i marchewkę oraz przyprawy. 5 min przed końcem duszenia wkładamy różyczki brokuła. W miarę potrzeby podlej potrawę bulionem. W szklance gorącego sosu należy rozmieszać śmietanę i połączyć z mięsem w rondlu. Podawaj kurczaka z ziemniakami z wody. Polej go sosem, a ziemniaki posyp koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !