Sposób przygotowania

Do rondelka wrzucamy masło z wanilią i trzymamy na bardzo małym ogniu. Gdy masło się rozpuści staramy się zebrać jak najwięcej białego szumu. Następnie masło przelewamy do ziemniaczków i dokładnie rozcieramy na jednolitą masę. Takie puree ziemniaczane o smaku waniliowym jest idealnym dodatkiem do mięs na słodko.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    to już nie dla mnie, ale są ludzie którzy uwielbiają słodkie dania :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jedna przyprawa, a tak urozmaica smak dania
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hmmmm....no,nie ja bym nie wymyśliła takiego połączenia:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ?dziwny przepis?:}
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Czemu dziwny? :o) Dziwne może wydawać się połączenie ale to tylko złudzenie. Smak takiego puree jest taki ziemniaczany z lekką nutą wanili - a gdy mamy jeszcze z boku mięsko na słodko np. kaczkę w pomarańczach to wszystko fajnie się uzupełnia.
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Stanowczo nie mój smak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    waniliowe ;o ;p
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    niezle polaczenie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !