Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki pomidorowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo tostowe
cebula 1
olej 50 g
przecier pomidorowy 1 łyżka
jajko 1
czosnek 2 ząbki
mąka pszenna 1 łyżka
szczypiorek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki pomidorowe

Na patelni kromki pieczywa tostowego podsmaż z obu stron na jasnożółty kolor. Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju, dodaj przecier pomidorowy. Jajko ubić na pianę, dodać mąkę, przeciśnięte ząbki czosnku, zmielone orzechy, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, połącz masę jajeczną z cebulką i posmaruj kromki tostowe. Wstaw je do piekarnika na 5min lub podsmaż na patelni. Po upieczeniu posyp grzanki szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 18.03.2011 11:34
zrobie na pewno
Magdalena80 29.12.2010 21:32
wypróbuję
Bart 29.12.2010 21:17
spróbuję
Jaheira11 29.12.2010 21:09
super pomysł
magical66 24.12.2010 15:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak