Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapusta i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
pieczrki 1/4 kg
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielski 2 ziarna
sól, pieprz do smaku
mąka pszenna 2 szkl
mleko ok 1,5 szkl
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
jajko 1 roztrzepane
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapusta i pieczarkami

Farsz:
1. Kapustę zalewamy wrzącą wadą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 1 5 min, żeby kapusta nie była zbyt kwaśna. Następnie wyjmujemy z garnka, polewamy zimną wodą, odsączamy i szatkujemy.
2. cebulę kroimy drobno i smażymy na patelni.
3. Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy razem z i cebulą. Następnie dodajemy poszatkowana kapustę i wszystko razem chwile dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Naleśniki:
Mleko, mąkę i jajka zmiksować. Olej wlewamy na patelnię (dodajemy go tylko do smażenia pierwszego naleśnika. Resztę smażymy na suchej patelni) , rozgrzewamy go i chochlą do zupy wlewamy ciasto. Naleśniki smażymy z obydwu stron.
Krokiety:
Na naleśniki nakładamy farsz, zakładamy najpierw dól naleśnika, potem składamy boki do środka i wszystko zwijamy. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy aż ise zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak