Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa parmentier

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory białe części 2 szt.
ziemniaki 3 szt
masło 2 łyżki
rosół z kurczaka 4 szkl.
śmietana 18 proc 1|2 szkl.
natka pietruszkai 2 garście
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa parmentier

Pory oczyścić,przekroić wzdłuż na połówki,dokładnie umyć w bieżącej wodzie i dość grubo pokroić.Ziemniaki umyć,obrać i pokroić na kawałki.Stopić w rondlu masło i włożyć warzywa.Podsmażyć,nie dopuszczając do zrumienienia.Wlać wodę lub rosół i dusić 35-40 min.Miękkie warzywa należy zmiksować i przez sito wlać ponownie do rondla.Zupę podgrzać.Przyprawić do smaku i wymieszać ze śmietana.Wsypać natkę pietruszki.Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 06.12.2010 10:06
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak