Sposób przygotowania

Filety z kurczaka pokroić w długie wąskie paski. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i czubricą i zostawić na 10 minut. Mąkę wymieszać z kaszką kukurydziana drobną. Panierować paski kurczaka najpierw w jajku a potem w mące z kaszką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać np. z sałatą i frytkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    co to jest za przyprawa czubrica jeszcze o nie nie słyszałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyglądają bardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    czubrica - nigdy nie słyszałam
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale złociste! bardzo apetycznie wyglądają :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    co to jest ta czubrica?
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetne danie
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ja te? nigdy o czurbicy nie s?ysza?am...
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    apetyczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    musiały świetnie smakować
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    A tą czubricę gdzie mogę kupić ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ja kupuję czubricę na placu targowym od lokalnej firmy produkującej przyprawy, ale w marketach też sie często pojawia.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    zaskakująca przyprawa czy to jest sama czy jakaś mieszanka przypraw bo nie znam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Czubrica to przyprawa typowo bułgarska - składa się głównie z cząbru, czosnku, papryki...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !