Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos zielony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 25dag
żółtko jajek
oliwa 2/3szkl
sok z cytryny 1łyżka
musztarda 1/2łyżeczki
natka piertuszki posiekana 1łyżka
cukier
sól
pieprz
kapary 1łyżka na sos

Przepis i sposób przygotowania na: sos zielony

Szpinak starannie opłukać,odrzucić łodyżki,zalać osoloną wrzącą wodą,gotować bez przykrycia.Odcedzić,przetrzeć przez gęste sitko.Żółtko,musztardę,oliwę i sok z cytryny utrzeć jak na majonez.Dodać przetarty szpinak,kapary,natkę pietruszki.Doprawić cukrem,solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.12.2011 20:09
ciekawy sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak