Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay ze szpinakiem i serem żółtym

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze 1 sztuka
szpinak mrożony 200 gram
sól, pieprz do smaku
mąka tortowa do smaku
jajko 1-2 sztuki
ser gouda 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay ze szpinakiem i serem żółtym

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić na plastry o grubości 1,5 centymetra. Plastry włożyć do foliowej torebki i lekko rozbić tłuczkiem każdy kawałek. Doprawić solą i pieprzem. Następnie ser pokroić w paseczki wąskie, szpinak zeszklić na maśle. Układać na każdym plastrze mięsa, ser i szpinak, zwijać w rulon, zapiąć wykałaczkami. Następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na oleju pod przykrywką, obracając co jakiś czas, aż zapiecze się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 21.10.2011 21:40
pychota
Tika4444 16.11.2010 07:22
trudne to chyba nie jest to wypróbuję
goofy9 11.10.2010 23:07
ciekawy przepis
izoldaaa6 09.09.2010 11:12
takliego devolaya jeszcze nie jadłam :)
Monika193
Monika193 08.09.2010 21:15
pyszny i zdrowy ze szpinaczkiem
marzencia2007 08.09.2010 16:43
mojej kolezanki mama robi najlepsze własnie takie devolaye :)
kamilaj 07.09.2010 18:09
koniecznie muszę spróbować :)
Kate131 18.05.2010 11:05
muszę to upichcić mezowi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak