Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka lakierowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
sherry 2 łyżki
cukier 2 łyżki
miód 4 łyżki
cynamon 1/2 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sól
seler
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka lakierowana

Kaczkę natrzeć solą, cebulę posiekać, seler zetrzeć na tarce. Do garnka wlać bulion, dodać cebulę, seler, sherry, cukier, cynamon oraz 3 łyżki sosu sojowego. Całość zagotować, wlać do kaczki, dokładnie zaszyć. Kaczkę ułożyć w brytfannie, piec 30min w temperaturze 200st. Miód wymieszać z octem i pozostałym sosem sojowym. Tą mieszanką posmarować kaczkę, piec 2 godziny w 180st. Co godzinę smarować kaczkę tą mieszanką, upieczoną kaczkę rozciąć, pokroić na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 27.11.2011 22:03
ciekawy przepis, muszę wypróbować
eli82 06.06.2011 17:58
ciekawy przepis
eli82 06.06.2011 17:58
ciekawy przepis
plocia 08.02.2011 20:23
oj zjadłoby się hehe
iza15 13.12.2010 10:19
fajna nazwa ,podoba mi sie
iga2 05.12.2010 17:05
superowy przepis
Karolcia12 05.12.2010 16:09
pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak