Sposób przygotowania

Wołowinę zamrozić. Zamrożone mięso pokroić w drobne paseczki. Zrobić marynatę z mąki ziemniaczanej, winai 1 łyżki oleju. Do marynaty włożyć mięso na 2 godziny. Na części oleju rozgrzać i usmażyć mięso co chwilę je mieszając. Następnie należy wyjąć mięso, wlać pozostały olej i na małym ogniu smażyć 2 minuty pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i imbir ciągle mieszając. Następnie wsypać sól i cukier, smażyć 3 minuty i dodać mięso chwilę jeszcze wszystko smażąc. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychota;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !