Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z serem żółtym i papryką czerwoną

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
jajko 1-2 sztuki
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z serem żółtym i papryką czerwoną

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić na plastry o grubości 1,5 centymetra. Plastry w łożyć do foliowej torebki i lekko rozbić tłuczkiem każdy kawałek. Doprawić solą i pieprzem. Następnie ser pokroić w plasterki, paprykę w wąskie paseczki. Układać na każdym plastrze mięsa, ser i paprykę, zwijać w rulon, zapiąć wykałaczkami. Następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na oleju pod przykrywką, obracając co jakiś czas, aż zapiecze się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 21.11.2013 15:36
bardzo dobry obiad
29.09.2013 13:32
SMACZNY OBIAD
Wacław 16.08.2011 20:21
pycha,lubie piersi,uwielbiam papryke czerwona !
izoldaaa6 09.09.2010 11:13
uwielbiam devolaye
Monika193
Monika193 08.09.2010 21:14
bardzo lubię devolaya
marzencia2007 08.09.2010 16:43
super!!
kamilaj 07.09.2010 18:09
ukochane moje devolay :)
IZABELA29 27.06.2010 08:01
smacznie brzmi
sylwiachmiel 13.06.2010 11:50
oj sie przybieram do nich i jakos nie moge sie zebrac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak