Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe po mojemu

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 60dag
mąka
pieprz
marchewki 3
pietruszka 1
cebula
olej
kostka mięsna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe po mojemu

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy mąką i pieprzem i obsmażamy z dwóch stron na oleju. Bitki przekładamy do rondelka. Dodajemy startą marchew, pietruszkę, kostkę bulionową i zalewamy taką ilością wrzątku, by przykryć warzywa i mięso. Podduszamy. Na patelni podsmażamy cebulę. Dokładamy do garnka i dusimy wraz z mięsem dopóki nie będzie miękkie. Przyprawiamy do smaku. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 05.12.2010 15:52
dobre
iga2 05.12.2010 15:49
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak