Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS WĘGIERSKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 4 dag
mąka 4 dag
szklanka przecieru pomidoroweg
śmietana 0,5 szklanki
sól, cukier, papryka
bulion drobiowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: SOS WĘGIERSKI

Drobno pokrajaną cebulę podsmażyć na smalcu, dodać mąkę, zasmażyć, a następnie rozprowadzić przecierem pomidorowym i szklanką rosołu lub wywaru z kostki bulionowej.
Po zagotowaniu dodać śmietane, i przyprawy do smaku.
Sos węgierski można podawać do gorącej kiełbasy, zrazów klusek kopytek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak