Sposób przygotowania

Na lekko rozgrzanym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulkę, pokrojone pieczarki i paprykę, dodać 2 łyżki wody i podsmażyć często mieszając. Do miękkich składników dodać pokrojoną drobno szynkę i podsmażyć jeszcze 2 minuty. Następnie dodać przyprawy, surowe jajko, połowę żółtego sera i wymieszać. Ogórki obrać ze skóry, przepołowić i wydrążyć pestki. Wrzucić je na wrzącą wodę na około 3 minuty, a następnie rozłożyć na desce. Do ogórków dać farsz, włożyć do żaroodpornego naczynia i posypać druga połową żółtego sera. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !