Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane łódeczki z ogórków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek 2 szt.
cebula 1 szt.
szynka gotowana 1 plaster
jajko 1 szt.
pieczarki 10 szt.
olej 3 łyżki
zielenina 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt.
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane łódeczki z ogórków

Na lekko rozgrzanym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulkę, pokrojone pieczarki i paprykę, dodać 2 łyżki wody i podsmażyć często mieszając. Do miękkich składników dodać pokrojoną drobno szynkę i podsmażyć jeszcze 2 minuty. Następnie dodać przyprawy, surowe jajko, połowę żółtego sera i wymieszać. Ogórki obrać ze skóry, przepołowić i wydrążyć pestki. Wrzucić je na wrzącą wodę na około 3 minuty, a następnie rozłożyć na desce. Do ogórków dać farsz, włożyć do żaroodpornego naczynia i posypać druga połową żółtego sera. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak