Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z ziarnami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
pestki słonecznika 1 szklanka
otręby pszenne 1 szklanka
siemię lniane 0,5 szklanki
pestki dyni 0,5 szklanki
sól 1 łyżka
drożdże 10 dkg
cukier 1 łyżka
olej 2 łyżki
woda letnia 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z ziarnami

W pierwszej misce wymieszać: 1 kg mąki tortowej, pestki słonecznika, otręby, siemienie lniane oraz pestki dyni.
W drugiej misce wymieszać sól, drożdże, sól, cukier, olej oraz wodę.
Zawartość obu misek wymieszać razem i ciasto włożyć do wysmarowanej formy i wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.05.2012 08:45
super
Kopiko1983 03.05.2011 12:34
Pełnowartościowy chleb!
Magdalena80 03.02.2011 23:32
lubię każdy rodzaj chleba- z ziarnami tej jest dobry...
Pati8 08.12.2010 10:29
mam podobny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak