Sposób przygotowania

Najpierw przygotowujemy panierkę. Płatki kukurydziane wsypujemy do plastikowej torebki i wałkiem rozkruszamy na drobniejsze kawałki.
Kalafiora należy ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie wyjąć kalafiora z wody na talerz i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ugniatamy kalafiora rękami jak mięso mielone na kotlety, dodajemy jajko, pieprz i odrobinę bułki tartej, panierujemy w płatkach kukurydzianych. Smażyć na gorącym oleju, podawać z dowolna sałatką.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    pycha bo chrupiące :)
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    az sie zrobiłam głodniutka :| musi byc supper!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawy przepis.
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    coś innego
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    uwielbiam wszystko co jest z kalafiorem
  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    PYCHOTKA!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !