Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 70 dkg
kiełbasa toruńska 1 pęto
boczek 15 dkg
cebula 1 szt.
koncentrat pomidorowy 1 puszka
majeranek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Fasolę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin. Ugotować do miękkości, pod koniec gotowania posolić. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni. Połączyć fasolę, boczek, kiełbasę cebulę, wlać koncentrat pomidorowy,majeranek , sól i pieprz. Wszystko razem jeszcze chwilę gotować dokładnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 08.05.2011 18:03
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak