Sposób przygotowania

4 kotlety z chudej karkówki bez kości opłukałam, osuszyłam i oprószyłam z obu stron pieprzem ziołowym, solą, papryką mieloną słodką i mieloną kolendrą,. Posmarowałam też musztardą miodową wymieszaną z olejem. Włożyłam je do woreczka foliowego i odłożyłam do lodówki żeby nabrały smaku. Po kilku godzinach upiekłam je na ruszcie a gdy były apetycznie rumiane z obi stron przełożyłam na talerz żeby mięso odpoczęło.
W tym czasie opukałam i osuszyłam rukolę - po 1 dużej garści na porcję. Obrałam także i oczyściłam jedną marchewkę, jedną cebulą czerwoną i jedną niedużą żółtą paprykę. Z marchewki zestrugałam cienkie wiórki specjalną obieraczką. Cebulę pokroiłam w cienkie półplasterki a paprykę w paseczki. Cebulę skropiłam sokiem z połowy cytryny żeby straciła nieco ostrości.
Gdy mięso przestygło pokroiłam je w paski. Na talerzach ułożyłam po porcji rukoli. Na nie porcje mięsa a wierzch posypałam warzywami. Skropiłam sokiem, który pozostał na talerzy, na którym leżało i kroiłam mięso oraz sokiem cytrynowym spod cebuli. Wyszło kolorowo i bardzo smacznie a do tego lekko choć pożywnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niesamowity smak i zapach
  • 0
    original
    Opublikowano

    peggysue

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smaczne mięsko......
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza620

    wygląd świadczy o tym , że na 100 % pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gracer

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwia_sl

    na pewno będzie mi smakowało
  • 0
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !