Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 0,5 kg
ziemniaki kilka szt
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
kasza jęczmienna 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy krupnik

Do garnka wsadzamy schab, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, dodajemy do niego ziemniaki pokrojone w kostkę. Na grubych oczkach tarka trzemy marchewkę, pietruszkę i seler i dodajemy na 10 min przed zakończeniem gotowania, w podobnym czasie dodajemy również ugotowaną wcześniej kaszę jęczmienną. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki. Wrzucamy kilka grzybków i gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak