Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kupuję gotowe, mrożone. Wyjmuję je z zamrażarki ok. 2-3 godzin wcześniej żeby zmiękło. Podsypując blat odrobiną maki rozwałkowuję je nieco cieniej i radełkiem albo nożem wykrawam długie, wąskie paski. Z parówek zdejmuję osłonki - używam parówek typu Berlinki, cienkich i chudych. Każdą owijam spiralnie najpierw jednym a potem na przemian drugim paskiem. Końce zaciskam. Jajko roztrzepuję z 2-3 łyżkami śmietanki i smaruję zawinięte parówki. Następnie obtaczam je w sezamie i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 st. C aż ciasto ładnie się zrumieni. Podaję gorące z dodatkiem sosu do parówek albo po prostu z ketchupem.

Jedno opakowanie ciasta francuskiego wystarcza mi na przygotowanie ok. 12-16 parówek.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawy pomysł godny polecenia:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Są bardzo pyszne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    fantastyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    język ucieka na sam widok
  • 0
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wyjątkowo smacznie się prezentują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !