Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAKLAZAN PROSTO Z PIECA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt.
cebula 1 szt.
pomidory 0.5 kg
czosnek 1 szt.
natka pietruszki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: BAKLAZAN PROSTO Z PIECA

Baklazany pokroic w plastry,opruszyc sola i odstawic na kilka minut.Potem obsmazyc je na rozgrzanym oleju razem z cebula i czosnkiem.Dodac pokrojone w kostke pomidory i szybko posmazyc ,nastepnie doprawic sola i pieprzem. W naczyniu zaroodpornym ulozyc na przemian plastry baklazana i pomidory .Piec w piekarniku ok.15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 06.03.2012 16:41
pyszne
MAŁY 14.12.2010 09:53
dobre
IZABELA29 05.12.2010 18:05
pycha musze zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak