Sposób przygotowania

jabłka obieramy i ucieramy na tarełku o grubych oczkach, smażmy je do miekkosci na masle i dodajemy do nich cukier. Ciagle mieszamy aby sie nie przypalily. Na koniec gdy jablka są juz miekkie ściagamy garnek z ognia i wsypujemy 2 galertki i mieszamy długo i dokladnie az sie całkiem rozpuszcza. ciepłą mase ukladamy na biszkopcie i równomiernie rozkładamy. Smietane ubijamy na sztywno i wlewamy wystygnietą żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzątku. Smietane rozkladamy na jabłkach i posypujemy utartą czekoladę, odstawiamy do wystudzenia

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    robię bardzo podobny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    świetny i do tego z bitą śmietaną,,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    mniam pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    ulubione ciasto gdy byłam dzieckiem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    jabłkowiec smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !