Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa żółtkowa do ciast

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 400 ml
żółtko jajek 6 szt
cukier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Masa żółtkowa do ciast

Mleko zagotowujemy. Żółtko rozcieramy z cukrem, dodajmy sok z cytryny i rozcieramy na jednolitą masę. Następnie żółtko roztarte dodajemy do mleka, miksujemy. Wstawiamy do lodówki na 2 godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak