Sposób przygotowania

1 galaretkę pomarańczową i 1 niebieską rozpuściłam oddzielnie w 1,5 szkl. wody każdą. Odstawiłam do całkowitego wystudzenia i stężenia a potem pokroiłam w kostkę - nie musi być równo. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuściłam razem w 1/2 l wody, odstawiłam żaby ostygły, ale nie stężały. Gdy były zimne zaczęłam ubijać bardzo zimną śmietanę kremówkę 36% dodając do niej 2 op. cukru wanilinowego. Gdy śmietana była sztywna cienkim strumieniem i nie przerywając miksowania wlałam galaretki. Masa szybko gęstnieje więc trzeba się spieszyć. Dodałam szybko pokrojone kostki galaretkowe, lekko przemieszałam i wyłożyłam masę do tortownicy (32cm śr.) wyłożonej na dnie biszkoptami. Lekko wyrównałam wierzch i odstawiłam do lodówki aby całość stężała. 1 galaretkę malinową rozpuściłam w 1/2 l wody i odstawiłam do ostudzenia. Na wierzchu zastygniętego śmietanowca ułożyłam mrożone maliny - ok. 1/2 kg i zalałam je lekko tężejącą galaretką, odstawiłam do lodówki. Deser najlepiej przygotować poprzedniego dnia.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetnie wygląda!
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    powiew lata!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    wyglada genialnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Basia14

    wygląda wspaniale,a pewnie jeszcze lepiej smakuje
  • -1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam, uwielbiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !