Sposób przygotowania

3 plastry chudego karczku wieprzowego opłukałam, osuszyłam. Przygotowałam pastę z dwóch łyżek sosu sojowego, 2 łyżek oleju, 1 łyżki musztardy z prażoną cebulką, 1 łyżki soku z cytryny oraz papryki mielonej słodkiej i mielonej kolendry. Tą mieszanką posmarowałam kotlety i włożyłam je do woreczka foliowego - odłożyłam do lodówki na kilka godzin. Następnie ugrillowałam na ruszcie - można też usmażyć na patelni dodając odrobinę oleju. Gotowe odłożyłam żeby mięso odpoczęło. W tym czasie ser Gouda pokroiłam w kosteczkę, rukolę i kilka gałązek natki opłukałam i osuszyłam. Z granatu wyjęłam soczyste pesteczki. Lekko przestudzone mięso pokroiłam w kostkę. Na talerzach ułożyłam porcje zieleniny przekładając ją mięsem. Posypałam serem i granatem, polałam sokami, które wyciekły z mięsa podczas krojenia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !