Sposób przygotowania

Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj. Oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż mięso i smaż 15 minut, od czasu do czasu obracając, aby filety usmażyły się równomiernie. Wystudź. Cykorie oraz bulwę kopru włoskiego oczyść, opłucz. Z cykorii poodrywaj liście, bulwę kopru pokrój w plastry.
Pomarańczę obierz, dokładnie usuń białą skórkę, powycinaj cząstki, z resztek wyciśnij sok.
Cebulę obierz, potnij w talarki. Zupełnie zimne filety z kurczaka pokrój na plasterki.
Tłuszcz ze smażenia połącz z sokiem pomarańczowym. Dodaj ocet i resztę oleju. Przypraw. Składniki rozłóż na półmisku. Polej sosem. Ewentualnie posyp żurawinami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !