Sposób przygotowania

Wlać do woreczków po łyżeczce oleju i natłuścić je od środka .Wbić jajka . Zawiązać woreczki nitką i wrzucić do wrzątku .Gotować 3,5 minuty obracając woreczki.
W tym czasie zrobić dwa tosty i posmarować je na gorąco masłem tak by się rozpuściło i wsiąkło w chleb .Tosty przeciąć na trójkąty i ułożyć na talerzu .Jajka wyjąć łyżką cedzakową z garnka na deskę .Ostrożnie przeciąć woreczki .Jajka ułożyć na tostach .Lekko naciąć by żółtko zaczęło wypływać .Posypać mielonym pieprzem .Posolić .

Tak zrobione jajka doskonale smakują nie tylko na śniadanie , ale również jako danie obiadowe np. w towarzystwie szpinaku .

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna158

    oo bardzo ciekawy przepis, na pewno spróbuje :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wyglądają cudnie!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    zjadłabym takie jajka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    ładnie wyglądają i pewnie dobrze smakują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    pomysłowe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Chyba i ja spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !