Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska panierowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowka kapusty włoskiej 1 szt
mąka 50 g
sól
kminek
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska panierowana

Główkę kapusty oczyścić z wierzchnich liści, umyć, podzielić na ćwiartki. Ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kminku. Wyłożyć na sito, osączyć, odcisnąć. Kapustę uformować w krążki, posolić, doprawić pieprzem i panierować w mące, jajku i tartej bułce. Obsmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 05.12.2010 13:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak