Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska surówka z papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory bez skórki 2 szt
grzybki marynowane, posiekane 2 łyżki
czosnek, 1 ząbek
sok z całej cytryny
sól i pieprz
cukier
cebula 1 szt
oliwa 0,25 szkl.
korniszony 2 drobno pokrojon
papryka 4 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska surówka z papryki

Paprykę wyłożyć na półmisek, oprószyć solą i pieprzem i cukrem, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Posypać korniszonami i grzybkami. Pomidory pokrajać w paski i razem z cebulą wyłożyć na warstwę papryki. Posypać posiekanymi oliwkami i oprószyć przyprawami. Skropić sokiem z cytryny i pozostałą oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 05.12.2010 13:51
spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak