Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić,wyciąć głąba.Obgotować w osolonym wrzątku.Ostudzić,podzielić na liście,z każdego zdjąć nerw.Z masła i mąki zrobić zasmażkę,dodać koncentrat pomidorowy,wymieszać.Wlać mleko,bulion,gotować ok.5min na małym ogniu,mieszając.Włożyć posiekaną natkę,przyprawić papryką,solą i pieprzem.Formę do zapiekania natłuścić,włożyć połowę liści kapusty,przykryć połową wędliny,wlać 1/3sosu.Przykryć płatami lazanii i resztą szynki,polać połową pozostałego sosu.Na wierzchu ułożyć resztę kapusty,wlać resztę sosu.Wierzch posypać startym żółtym serem.Piec w temp.200stopniC ok.40min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    lubię takie rzeczy;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !