Sposób przygotowania

Mąkę wysypujemy na stolnice, dodajemy do niej sól i jajko. Mieszamy, dodajemy wodę i zagniatamy. Gdy będzie już dobrze wyrobione to wałkujemy je na cienką warstwę. Szklanką wycinamy kółka. Z tej porcji wyszło mi ok 50 sztuk pierogów.

Kiszoną kapustę umieszczamy w garnku, dodajemy do niej suszone grzyby i zalewamy wodą. Gotujemy do czasu wyparowania większości wody. Tak przygotowaną kapustę mielimy a następnie przysmażamy wraz z cebulą na patelni.

Na ciasto nakładamy farsz i zaklejamy. Gotowe gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z wcześniej przysmażonym na patelni boczkiem i czerwoną cebulką.

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Siedzi zając pod kapustą , trzyma w lapce miskę pustą , na pierogi czeka skrycie , kiedy wreszcie nalozycie?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    :):):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pyszne pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    wszyscy lubimy je jeść ! niedługo będą na Wigilię ;) ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    pyszne pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jak ja je lubię;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    lubię takie pierożki :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !