Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy

W rondelku roztopić łyżką masła, dodać łyżkę mąki i powoli wlewać ciepłe mleko. Gotować przez chwilę, stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Zdjać z ognia, dodać jedno jajko i jedno żółtko, szczyptę soli, pieprz, tarty ser i tartą gałkę muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 16.01.2012 17:25
oo ooo dawno nie jadło się tego sosiku
ewaa 30.11.2011 20:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak