Sposób przygotowania

Kurczaka ugotować. Wyjąć ostudzić i obrać z kości. 1,5 litra wywaru odlać. Wrzucić do wywaru kostkę bulionową, paprykę, cebulę i soczewicę. Ugotować do miękkości- wyjąć warzywa i ostudzić. Obrać paprykę ze skórki i zmiksować razem z soczewica i cebulą . Doprawić sola, pieprzem, sosem sojowym, czubricą. Dołożyć przecier pomidorowy oraz mięso z kurczaka i gotować około 10 minut. Podawać np. z puree z soczewicy i kaszą jęczmienną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo fajny pomysł i eleganckie podanie, super
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo smaczny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !