Sposób przygotowania

Mięso drobiowe obgotowujemy, przekładamy je go garnka z gotującą się wodą, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę pokrojoną w małe kawałeczki, pietruszkę pokrojoną w kostkę. Cebulą podpalamy na płomieniu, wrzucamy do zupy, aby nadać jej smaku, następnie dodajemy przyprawy. Mąkę łączymy ze śmietaną i odrobiną wody, mieszamy, hartujemy i dodajemy do zupy. Po ugotowaniu warzyw do miękkości zupa jest gotowa do spożycia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszna zupka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubie takie zupy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste zupy są najlepsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smaczniutka taka zupka...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    superowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    prosta i bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna ta zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !