Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka wątróbkowo-ryżana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
ryż 25 dag
cebula 2 sztuki
pomidory 4 sztuki
masło 3 łyzki
sól
pieprz
śmietana 1 szklanka
bulion warzywny 3 szklanki
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka wątróbkowo-ryżana

Ryż gotujemy na pół twardo w 2 szklankach bulionu. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na niewielkie kawałki, pomidory w plasterki. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle, dodajmey wątróbke. W natłuszczonej formie nakładamy warstwami: ryż, wątróbkę, pomidory, doprawiamy całość i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy około 25 minut w wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek16 06.12.2010 11:09
ciekawa ta zapiekanka
anja3107 05.12.2010 18:21
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak