Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolaje z czerwoną kapusta, serem i majonezem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
kapusta czerwona
majonez
ser żółty
czosnek 4 ząbki
Sól ziołowa jodowana Prymat
przyprawa do potraw
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
jajko
bułka
mąka
sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Devolaje z czerwoną kapusta, serem i majonezem

piers dzielimy na polowe i przekrawamy wzdłuz (powstaja nam 4 kotlety), lekko rozbijamy i nacieramy jarzynką oraz świeżomielonym pieprzem. kapuste drobno szatkujemy (tak zeby byly 2 garstki zszatkowanej juz kapusty) i obgotowujemy ją w wodzie z dodatkiem kwasku przez 7 minut. na kazdym kawalku mięsa kladziemy kawałek sera, następnie dajemy obgotowaną kapustę i kładziemy po pół łyzeczki majonezu na kazdy z kotletow, lekko posypujemy solą kapuste i skladamy na pół i spinamy wykałaczkami. Czosnek zgniatamy i mieszamy z mała iloscią soli ziołowej, po czym nacieramy nim mieso, posypujemy mąka, dogniatamy i panierujemy w jajku i bułce jak zwykle schabowe. Smażymy na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 26.04.2012 09:07
pyszne
Emilia21 14.04.2012 17:36
mmmnm
Emilia21 14.04.2012 17:36
mmmnm
Małgorzata106 15.09.2011 12:25
rewelacja
ela16 25.06.2011 09:43
mniam...
Kopiko1983 19.03.2011 20:42
Ciekawie wygląda!
Mati13 06.12.2010 16:18
zjadłbym:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak