Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto - w miare potrzeby dodając odrobinę więcej lub mniej wody - ilość wody zależy od stopnia suchości mąki. Kurkuma dnie jest niezbędna ale nadaje ciastu ładny kolor. Gotowe ciasto rozwałkować na cienkie plaski. Przesuszyć. Nastepnie kroić w długie paski. Paski poukładać jeden na drugim i ostrym nożem kroić makaron w formie niteczek.Gotowy makaron starannie wysuszyć (nie zamykać wpuszce czy plastiokowym pudełku bo spleśnieje). Pycha :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawe jak smakuje?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Margo1

    też jestem ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !