Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka glazurowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda marchewka 1 kg
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżka
sok z pomarańczy 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka glazurowana

Marchewkę umyć delikatnie ściągnąć skórkę skrobaczką lub nożem, obciąć końcówki i wrzucić do gorącej wody z solą. Gotować przez 8-10 minut, a następnie przełożyć do rondla, który ma grube dno. Do marchewek dodać masło, cukier, sok pomarańczowy, i gotować na średnim ogniu przez 10 minut potrząsać rondlem co jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak