Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso zapiekane w słoikach

5.0
(44)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 3 kilogramy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat kilka liści
smalec 1 kostka

Porada

Dobrze zawekowane mięso może stać w słoikach do 1 miesiąca.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso zapiekane w słoikach

Mięso umyć i odsączyć z wody. Następnie pokroić w kostkę, przełożyć do miski i obsypać solą. Całość dokładnie wymieszać.

Tak przygotowane mięso nakładać do wyparzonych słoików, na wierzch każdego dać po 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie oraz po kawałku smalcu.

Słoki zakręcić, ułożyć na foremce i wstawić do piekarnika na około 2 godziny, do temperatury 130-140 stopni. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 19.05.2013 16:47
świetny pomysł
gosia1988 12.04.2013 09:59
super pomysł
Fiffi 11.04.2013 19:08
robiłam takie, ale gotowane w słoikach
Dorota59 03.02.2013 10:22
ciekawe
fictor123 16.08.2012 20:55
super
fictor123 16.08.2012 20:55
super
miki47 29.07.2012 18:26
smacznie
Misiakova 19.06.2012 08:51
mniam mniam
wolochski 06.05.2012 23:33
świetne
ana00 15.02.2012 12:53
pomysłowo :)
manaika 10.12.2011 10:58
ciekawe
Magdalena80 04.09.2011 22:37
ale pomysłowe....
wiola333 12.03.2011 13:47
pu upieczeniu mięko gotowe jest do jedzenia , do chlebka idealne
matii6 03.03.2011 19:34
ciekawe
gusia1000 13.02.2011 23:28
Nigdy nie robiłam mięsa do słoików, bo mieszkam w mieście i nie mam tzw. świniobicia.
Tahitha 06.12.2010 07:57
Fajne.
alaaa 05.12.2010 19:04
czy po upieczeniu mięsko już nadaje się do jedzenia czy jeszcze z nim coś robisz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak