Sposób przygotowania

śledzie oczyścić, wyjąć kręgosłup i ości i wymoczyć (trudno podać czas, bo śledzie solone są w r ożny sposób).Ostatnie pół godziny moczyć w mleku. Cebulę pokroić w piórka, lekko roztrzeć palcami z soą i cukrem. śledzie opłukać i osuszyć.Pokroić w 2-3 cm kawałki.Obfice skropić sokiem z cytryny.W słoiku układać warstwami cebulę i śledzia.Każdą warstwę posypać mielonym kolorowym pieprzem.Ostatnią warstwą ma być cebula.Całość zalać olejem.Odstawić na 2-3 dni.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    coś dla mojego męża, on tylko wyszukuje różne przepisy na sledzie, modyfikuje i testuje, musze mu ten przepis podsunąć;)
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    jeny ale pieknie mnie kuszą :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    uwielbiam śledzie, a te muszą być całkiem niezłe:)
  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Izabela, wierz mi,że są dobre a i wyglądają całkiem, całkiem!
  • 2
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre śledzie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !