Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
masło 5 łyżek
cebule 2 sztuki
posiekana zielenina
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połowę. Wyjąć zółtka i przetrzeć przez sito. Białka drobniutko posiekać. Cebulę zetrzeć na tarce lub drobniutko posiekać. Ciepłe masło utrzeć na krem, dodać rozdrobnione jajka, cebulę i posieaną zieleninę, doprawić do smaku. Przechowywać w lodówce. Smarować kromki chleba lub bułki albo krakresy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 27.07.2012 09:28
uwielbiam :)
aga130982 07.02.2012 15:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak